top of page

BIOGRAFIE

Op 10 februari 1976 werd Davy geboren in Aarschot. Zijn vader Maurice was drummer in het orkest van zijn broers Franky Dee en Joe Dee. Als kleine jongen ging Davy geregeld mee naar de optredens. Tijdens een zangwedstrijd in Rillaar, zong Davy op 13-jarige leeftijd voor de eerste keer live met het orkest van zijn vader. Hij bracht er Ratsmodee van Danny de Munk. Dit levenslied heeft Davy veel gezongen tijdens plaatselijke soundmixshows waar hij dikwijls de eerste prijs mee won.

 

Als 17 jarige zong Davy voor het eerst op TV in De Applausmeter van Tien om te Zien. Hij won 3x met zijn single Licht uit spot aan en was daarna regelmatig te zien met andere singles in het populaire programma op VTM. Ook in De muziekdoos op de VRT was Davy te gast. 

 

Nadat Davy audities deed voor musicals en tv series speelde hij hoofdrollen in de musicals Romeo en Julia, Sneeuwwitje, Doornroosje, Mamma Mia en Grease. Als TV acteur speelde hij o.a. Rik in Familie en Jasper in Wittekerke. Ook speelde hij gastrollen in tal van andere series.

 

Vanaf 2003 veranderde het leven van Davy voorgoed. Hij kreeg de hoofdrol in de musical Romeo en Julia, waar hij zijn toekomstige vrouw Sasha Rosen (Julia) leerde kennen. Samen met zijn collega’s Marc Tijsmans en Dieter Verhaegen had hij zijn eerste nummer 1 hit te pakken met De Koningen. Wekenlang stonden ze aan de top van de hitparades met de titeltrack uit deze musical. Dat smaakte naar meer en hij kreeg het idee om De Romeo's op te richten. Nadat hij Chris Van Tongelen, die op dat moment ook meespeelde in Romeo en Julia, het idee voorlegt een eigen groep te beginnen, besluiten ze Gunter Levi te vragen, die ze beiden hebben leren kennen op de set van Familie. De Romeo's zijn vanaf dat moment vertrokken.

 

De groep zal uitgroeien tot één van de meest succesvolle groepen in Vlaanderen. Na een aantal jaren vooral op bedrijfsfeesten op te treden scoren De Romeo’s hun eerste hit: Viva De Romeo’s

Ze kregen een eerste gouden plaat voor hun Nederlandstalig debuut album De Romeo’s in ’t wit. Een jaar later lanceerden ze hun tweede Nederlandstalige album Feesten in Stijl. Hierop staan de nummers Vlaanderen Feest, waarmee ze Zomerhit 2012 winnen en Zingen, lachen, dansen (in duet samen met Jan Smit) dat zes weken lang op nummer 1 staat. In 2012 winnen De Romeo’s een MIA voor populairste groep van Vlaanderen. En 2013 zetten ze in met maar liefst 3 Anne Awards. 15 Jaar De Romeo’s vieren ze met een nieuw album en een reeks grote concerten. Met als kers op de taart: hun bioscoopfilm H.I.T.. Deze ging in 2017 in première met o.a. Davy als geheim agent en Sasha als zijn rivale. De Romeo’s verbaasden vriend en vijand toen ze in de zomer van 2019 op Tomorrowland optraden en Viva De Romeo’s een remix kreeg door door Dorothee Vegas en Like Maarten (Q-Music). Uiteraard blijven ze op Het Schlagerfestival, Moosebar XXL, Maanrock en vele andere evenementen veel publiek trekken en zijn hun ambiance gerichte optredens zeer aanstekelijk.  

 

Het werd duidelijk dat Davy Gilles’ grootste passie zingen is en en dat bewees hij al eerder met zijn solo album Samen Sterker dat in 2010 verscheen. Hij scoorde hiermee verschillende Radio 2 hits zoals Altijd weer thuis, Niet denken maar doen en Zelfs je naam is mooi

In hetzelfde jaar trouwde hij met Sasha en een jaar later besloten ze Sasha & Davy op te richten: een Nederlandstalig popduo. Ondertussen hebben zij al acht albums uitgebracht, met diverse succesvolle singles die altijd hoog scoren in de hitparades en vaak voorbij komen op de radio. Ze werden genomineerd voor Zomerhit als Beste Groep met het nummer Radio

 

Voor Sasha & Davy componeerde Davy nummers zoals o.a. Ik zie een ster, Radio, Wonderkind, Vrij als de Wind, Blijf geloven, Zonde van de tijd, en Mijn kleine wonder.

Ook voor De Romeo’s componeerde Davy nummers zoals o.a. Houden van elkaar, Vlaanderen Feest, Dans de Sirtaki, Wind in de haren, Kaarsje in mijn hart, Vandaag is de dag en Beter wordt het niet.

In 2016 componeerde Davy het mooie duet Samen 100 dat hij uitbracht met zijn vader naar aanleiding van hun verjaardagen. Davy werd toen 40 en zijn vader Maurice 60 jaar. 

 

In januari 2021, bracht Davy na meer dan 10 jaar opnieuw een solo single uit: Door al m’n tranen heen. Een pakkend nummer waarbij hij terugkijkt naar zijn kindertijd waar hij vooral het levenslied zong. Liedjes met een lach en een traan, heeft Davy nooit losgelaten en in corona tijden is het gevoel om dit opnieuw te brengen, alleen maar toegenomen. Davy componeerde het nummer en gaf daarbij veel hoop en steun bij iedereen die het moeilijk had in moeilijke tijden. Davy scoorde hiermee zijn eerste solo nummer 1 hit in vele Vlaamse hitlijsten en deze pakkende song stond maar liefst 20 weken in de Vlaamse ultratop. 

 

Voor het 10-jarig jubileum van Sasha & Davy bracht het duo in november 2021 een nieuw album uit: Thuis. Een 3-delige cd-box, inclusief 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits van de voorbije 10 jaar. Tussen de nieuwe nummers staan o.a. de Sasha & Davy singles Meer van jou, Geloof jij in mij, Door jou (Sasha), Door al m’n tranen heen (Davy) en de opvolger Hij vecht (Davy).

 

In 2022 componeerde Davy Echte vrienden voor De Romeo’s en begin 2023 het romantische duet Elke dag verliefd voor Sasha & Davy.

 

Dit jaar vieren De Romeo’s hun 20 jarig bestaan en zullen dit feestjaar afsluiten met een groot concert op 2 december 2023 in het kuipje van Gent. 

bottom of page